GSK // CODE OF CONDUCT

Kilde: Dansk softball forbund

Gladsaxe softball klub bakker op om Dansk softball forbunds code of conduct.

Dansk Softball Forbunds Code of Conduct beskriver etiske og sociale retningslinjer som opmuntrer og guider softballspillere, trænere, forældre, frivillige, dommere, officials, ansatte, gæster og andre personer i dansk softball.

Code of Conduct bruges til at skabe et synligt værdigrundlag og sætter gennem fælles retningslinjer rammerne for ønskværdig adfærd i og omkring dansk softball. Code of Conduct fungerer som referenceramme i spørgsmål, der rækker ud over spørgsmål om legalitet (retslige forhold).

Dansk Softball Forbund har tiltrådt Dansk Idrætsforbunds generelle Code of Conduct herunder Lovregulativ VIII vedrørende manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd, og derfor beskrives dette ikke yderligere i denne Code of Conduct.


Generelt

Som spiller, træner, dommer, official, ansat, frivillig, forælder eller gæst i Dansk Softball Forbund vil vi altid respektere og opretholde softballs moral og etik. Vi er bevidste om, at vi repræsenterer såvel os selv som vores klub og Dansk Softball Forbund til møder, træningssamlinger, stævner m.v., og vil handle derefter.

Vi anerkender og behandler softballspillere, klubkammerater,modstandere, dommere, officials, ansatte og frivillige i softball med respekt og uden forskelsbehandling uanset køn, alder, niveau, våben, kulturel baggrund, religiøst tilhørsforhold eller seksuel orientering.

Vi følger reglerne og tilskynder andre at gøre det samme.
Indtagelse af alkohol ikke er foreneligt med softballtræning eller konkurrencer, hvorfor vi ikke vil opmuntre hertil og ikke selv vil møde påvirket til træning, træningssamlinger, møder, konkurrencer ol.


Som træner

Vi er der for softballspillerens skyld og vil gøre vores til, at spillernes tid med os er en positiv oplevelse.
Vi handler efter, at alle spillere fortjener samme opmærksomhed og muligheder. Vi anerkender, at softballspiller træner og spiller for deres egen skyld og vil være fair i vores krav til deres tid, energi og entusiasme.

Vi behandler spillerne, som vi selv ønsker at blive behandlet uden anvendelse af nedbrydende eller nedgørende virkemidler, tiltale eller andet.
Vi anerkender og forstår, at dommere dømmer efter bedste evne og ikke altid ser aktioner, som vi ser dem,og vil altid behandle dommere og officials med værdighed.


Som spiller

Til træningen vil vi altid yde vores bedste og hjælpevores kammerater.
På banen hilser vi anerkendende på modstandere, dommere og officials.

Vi forstår, at dommere dømmer efter bedste evne og ikke altid ser aktioner, som vi ser dem. Vi accepterer dommerens afgørelse inden for de rammer, der er givet, uden voldsomme verbale udfald mod modstandere, dommere eller andre. Når vi ikke selv spiller, vil vi efter bedste evne støtte og vejlede kammerater og holdmedlemmer, uanset hvilken klub, de kommer fra.


Som dommer og official

Vi agerer, dømmer og håndterer konkurrencer, kampe og evt. forseelser inden for den ramme, der er givet i reglement og andre dokumenter og af TC (Teknisk kommissær).
Vi vil i udførelsen af vores opgaver have grundigt kendskab til og tage udgangspunkt i nationale og internationale forbundsreglementer og direktiver
og altid fremstå præsentable som værdige repræsentanter for Dansk Softball Forbund.


Som frivillig eller ansat

Som frivillig i klub eller forbund husker vi, at vi arbejder for et fælles fremme, og vi støtter, værdsætter og respekterer hinandens indsats. Som ansat eller som medlem af udvalg eller bestyrelse i Dansk Softball Forbund husker vi, at vi repræsenterer hele Softball Danmark og ikke enkeltinteresser, og vores samtaler, forslag og beslutninger vil altid ligge inden for lovens rammer og tage udgangspunkt i Dansk Softball Forbundsvedtægter, forretningsorden, direktiver, politikker & strategier, støttegrundlag og værdigrundlag.

 

Som forælder og gæst

Vi vil altid støtte og opmuntre vores barn til at efterleve reglerne og acceptere og respektere træneresog dommeres beslutninger. Vi forstår, at børn og unge lærer bedst ved eksemplets magt, hvorfor vi anerkender såvel vores barns som kammeraternes og modstandernes positive indsats og resultater. Vi værdsætter den indsats og tid som trænere, dommere og frivillige giver vores barn for at opnå den bedst mulige sportslige og personlige udvikling.

Givet af Dansk Softball Forbund, Brøndby april 2022



Tilblivelse

Processen med at skabe et DSoF Code of Conduct blev startet i november 2021 af DSoFs bestyrelse og er endeligt tiltrådt af Dansk Softball Forbunds bestyrelse i april 2022.



Kommunikation

Code of Conduct gøres offentligt tilgængeligt for alle interessenter på Dansk Softball Forbunds hjemmeside, samt udsendt i et nyhedsbrev og delt på Facebook for at sikre gennemsigtighed og mulighed for at fastholde os alle på de gensidige forpligtigelser, der ligger i Code of Conduct.